Om oss   Kontakt oss         

Tonje Halbjørhus og Svarteper - "Hallingkveld På Hjørnet"

Arrangør: Hjørnet Live
Tid: 27. april 2018

TONJE HALBJØRHUS fra Hemsedal spiller mandolin og skriver ærlige tekster på hallingdialekt. Musikken hennes befinner seg innenfor folk-sjangeren med elementer fra både norsk og amerikansk folkemusikk. I 2016 ga hun ut debutalbumet ''Ny vår'' til svært gode kritikker og hun var på en omfattende norges-turné.

''Gjør ikke skam på tidligere hallingdalsartister'' Dagens Næringsliv

Deretter dro hun til Nashville hvor hun skrev nye låter og to av disse, ''Framtida når meg igjen'' og ''Kveldslys'', spilte hun inn i et lite, sjarmerende studio på Sagene i Oslo. Låtene ble sluppet i henholdsvis juni og oktober 2017 og har ført til spilling på både P1, P2 og P3 og live-opptreden på Sommeråpent på NRK1. Tonje tar lytteren med på en reise inn i vare tanker og sår hverdagsmelankoli, der formidlingsgleden og håpet likevel alltid kan skimtes.

Våren 2018 legger Tonje igjen ut på turné og med seg har hun musikerne Yngve Jordalen og Bjørnar Brandseth. De gleder seg stort til å besøke Nesbyen og På Hjørnet!

SVARTEPER er lyden av det grønne skiftet. Oljenasjonen Norge sin eigen hoffnarr. Eit viseprog-band med metafilosofiske tekster i novelleform. Tre av medlemmane kjem i frå det ruralaristokratiske hovedsete for lågpanna høgkultur, næmleg Ål. Dei byr på eit musikalsk kommentarfelt til velferdstaten, på godt og vondt. Garantert indre antiapatisk revolusjon. Touché.?!

Svarteper let som Stein Torleif Bjella på metroseksuell sopptur i storbyen, med Daniel Kvammens ungdommelige pågangsmot, i djupdykk nedi den gamle platesamlinga til Hellbillies.

Debutplata ”Svevestøv”, eit konseptalbum der bygdisbanden tok eit oppgjer med seg sjølv mot tigerstaden og bygd mot by. Det kom våren 2016. Det fekk gode anmeldelser og terningskast 5 ifrå NRK P1, der blant anna Tuva Syvertsen og Erik Solid ifrå Valkyrien All-Stars bidrog.

Nytt album, «Antiapatisk lommeparlør», er ferdig innspelt og er planlagt for utgivelse våren 2018.

APR
27
FRE
Hallingkveld På Hjørnet
Stad: På Hjørnet, Nesbyen
Kr 200,- (inkl.avgift)
Kl: 20:00

Kommentarer:

comments powered by Disqus

Annonser