Om oss   Kontakt oss         

Prøysen for 2

Arrangør: Hallingdal Feriepark
Tid: 18. november 2018

Fra ”Pengegaloppen” til ”Husmannspolka”! Et visemøte mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen. Publikum tas med på et gjenhør med kjente og ”allsangvennlige” viser og slager, akkompagnert av en herlig to retters meny. Men de får også ukjent og overraskende stoff fra begge forfatterne.

21. juli 1918 ble Vidar Sandbeck født på Åsta, og 23. juli fire år før var Alf Prøysen kommet til verden på Rudshøgda. Begge var fra Hedmark, og begge kom fra fattige kår. Etter en del prøving og feiling fant begge sin plass som visediktere og -sangere, plateartister, forfattere og bidragsytere til radioens ulike programposter. Prøysen slo gjennom med et brak i 1948 med ”Husmannspolka”, og Sandbeck med ”Pengegaloppen” i 1959.

I anledning 100-årsjubileet for Sandbecks fødsel har Elin Prøysen og Egil Johansson lett etter viser som både binder de to sammen og som skiller dem. Begge hadde en egen evne til å fortelle mye med få ord og få sagt et alvorsord i en humoristisk innpakning. De behandlet mange av de samme temaene, men på forskjellig måte. Mens Sandbeck hadde sin vise om Jørgensen, hadde Prøysen et syskjenbån på Gjøvik. Unge jenter drømte om kjærester, enten det var i en ”Menuett i mai” eller i en ”Gaukelåt”. Slik kunne vi fortsette.

NOV
18
SUN
Prøysen for 2
Stad: Hallingdal Feriepark
Kr 390,- (inkl.avgift).
Kl: 16:30

Kommentarer:

comments powered by Disqus

Annonser