Om oss   Kontakt oss         

Katharinas stemmer

Arrangør: Hol fellesråd
Tid: 1. november 2017

Onsdag 1. november får kulturkyrkja besøk av kirkespillet Katharinas stemmer. Forestillingen tar for seg store spørsmål rundt liv og valg for Katharina som ble gift med Martin Luther.

Vi følger Katharina von Bora som sammen med elleve andre nonner gjør seg klare til å rømme fra klostret Marienthron påsken 1453. Planen er å reise nordover til Wittenberg til trygghet og frihet hos reformasjonens ledere. Men Katharina tviler på sitt eget valg, derfor sniker hun seg inn i klosterkirken for å ta en avgjørende samtale med Gud. Til hennes overraskelse er kirken full av mennesker. Eller kanskje er det bare et uvirkelig vrengebilde frambrakt av den onde?

Gjennom sang og bønn, gjennom dialog med publikum og intense diskusjoner med buktalerdukkene Martin Luther og Pave Leo X klarer Katharina til slutt å ta sitt valg. Hun rømmer.

Katharina spilles av sangeren, skuespilleren og buktaleren Cecilie Schilling. Organist og professor i musikk, Bjørn Andor Drage har komponert musikken og er forestillingens musiker. Teksten er skrevet av Anne Helgesen og Lyder Johannes Verne. Helgesen har også regien.

Forestillingen passer for konfirmantalder og oppover.

NOV
1
ONS
Katharinas stemmer
Stad: Geilo Kulturkyrkje
Kr 110,- (inkl. avgift)
Kl: 19:00

Kommentarer:

comments powered by Disqus

Annonser